Trainer's Toolkit vybaví hráče důležitými kartami

Stavba balíčku staví trenéra Pokémonu před mnohá rozhodnutí. Přeci jen za těch 24 let, co existuje Pokémon TCG, se už vytisklo obrovské množství karet a orientovat se v nich umí skutečně vybraná smetánka hráčů. A i když se omezíme na formát Standard, dostaneme se do situace, kde musíme volit mezi poměrně vysokým množstvím karet.

Naštěstí tu a tam vyjde opravdu zajímavý produkt, který pomáhá hráčům, kteří se nechtějí babrat v analýzách, vyhledávat tuny článků o metagame, která se každou chvíli mění, či vyloženě kopírovat výherní balíčky turnajů. Jedním z takových podpůrných produktů je i Trainer's Toolkit, který nejen, že vybavuje hráče kartami, které skvěle optimalizují jeho balíček, zároveň přináší i příjemné bonusy ve formě extra Boosterů, či obalů na karty. Ne nadarmo jej zahraniční influenceři označují jako nejlepší Pokémon TCG produkt za poslední měsíce (odkaz na dvě videa v angličtině najdete na samotném konci článku).

Nejdříve si ukážeme, co všechno v Trainer Toolkitu najdeme, následně si některé z karet uvedeme podrobněji.
Obsah balení je tedy následující: 

  • Více než 50 skvělých karet k vylepšení balíčku – zejména spousta Trainer karet a 2x Dedenne-GX
  • Speciální verze karet Pokégear 3.0, Pokémon Communication a Reset Stamp s alternativním obrázkem
  • Více než 100 Energy karet vč. Special Energy
  • 4 Pokémon TCG Booster balíčky pro další vylepšení kolekce
  • 65 obalů na karty
  • příručku stavitele balíčku (Deck Builder's Guide)
  • kompletní Pokémon TCG příručku pravidel (Rulebook)
  • set 7 turnajově legálních kostiček
  • 2 ukazatele kondicí (Condition markers) – popálení a otrávení
  • kartu s kódem pro Pokémon TCG Online
  • vše je zabalené v krabičce, kterou můžeš používat na přenášení svých balíčků, nebo jako krabici na karty.

Zde asi není potřeba (znovu) zmiňovat, že seznam všeho, co v boxu najdeme, je opravdu netradičně dlouhý a tím pádem za své peníze hráč obdrží opravdu hodně. Pokud bychom se na Toolkit měli dívat z ekonomického hlediska, tak můžeme tvrdit, že pouze obaly, boostery a 2x Dedenne-GX již překračují prodejní hodnotu boxu.

dedennegxDedenne-GX je karta, která se v tomto provedení objevila dosud objevila pouze v japonských produktech. Ve dvou kopiích je nyní i zde. Fenomenální karta pro proliz skrz balíček, donedávna se samostatně jedna kopie prodávala i za desítky EUR. Pro následující rok určitě bude kartou, která se bude objevovat v téměř každém kompetitivním balíčku a to i přes to, že v edici Darkness Ablaze vyjde Crobat V, který bude schopnosti Dedenne-GX lehce limitovat. 

 

 

 

 

 

 

bossordersresČetli jste náš předchozí článek na blogu? Pak víte, že Boss's Orders jsou must-have karta skoro do každého balíčku. Jedna z nejhranějších Supporter karet se objevuje v Toolkitu ve dvou kopiích. Navíc se jedná o kartu, která přežije rotaci v roce 2021 a tedy bude aktuální na formátu Standard více, než dva roky. Karta umí vylákat soupeři Pokémona z lavičky a vyměnit jej za aktivního Pokémona a je tedy skvěle použitelná ve velkém množství herních situací.

 

 

 

 

 

 

saucerMetal Saucer jsme do tohoto seznamu přidali jednoduše proto, že není lehce získatelný skrz jiné produkty. Skvělá karta společně se Zacianem, nebo jakýmkoli Metal-type Pokémonem, která opět neodrotuje z formátu Standard další dva roky (navíc kdo ví, jestli náhodou v následujících měsících nevyjde nějaký brutální Metal type Pokémon :-). Karta připojuje Energy kartu z discard pile přímo na Pokémona na lavičce. Unikátní efekt, který zefektivní strategii každého Metal balíčku.   

 

 

 

 

 

 

 

Další karty, které bychom v Toolkitu neměli přehlédnout, jsou bezesporu Trainer karty Marnie, Professor's Research a Quick Ball. Alternativně jsou v podobném množství dostupné v Pikachu & Zekrom-GX League Battle Decku, nicméně ten rychle roste na ceně a klesá na dostupnosti. Marnie dokáže zvrátit hru a vygenerovat karetní výhodu, Quick Ball rychle reaguje hledáním Basic Pokémona za zahození karty a Professor's Research nalíže 7 nových karet v případě, že na ruce už nemá hráč nic použitelného.


Náš přehled karet z Toolkitu uzavřeme trojicí karet, které jsou opět skvěle využitelné ve specifických balíčcích, resp. více či méně všude.
Jedná se o

  • alt art verzi Reset Stamp – karta, která zamíchá soupeři ruku do balíčku a za každou zbývající Prize kartu mu lízne,
  • alt art verzi Pokégear 3.0 – skvělý způsob, kterak najít potřebnou Supporter kartu z prvních sedmi karet na vršku balíčku
  • alt art verzi Pokémon Communication – vymění nepotřebného Pokémona z ruky za Pokémona v balíčku

 

Nezapomeňte, že všechny karty z Toolkitu obdržíte skrz kartu s kódem i v online verzi. Závěr je tedy takový, že pokud tyto karty ještě nevlastníte všechny, nebo vlastníte jejich část, určitě Toolkit nepřehlédněte. Je to jednoduchý a skvělý způsob, jak dodat balíčku potřebnou sílu. 

Koupit si Trainer's Toolkit můžete i u nás na tomto odkaze: https://www.kouzelnehry.cz/pokemon-specialni-produkty/pokemon-trainer-s-toolkit/