Nejlepší karty z Pokémon TCG : Darkness Ablaze

Velmi očekávanou sérii Darkness Ablaze už můžete nějakou dobu otevírat, takže by bylo určitě dobré vědět, co jsou ty opravdu nejlepší karty, které do své sbírky určitě doplnit, než vyjde další série Vivid Votage! Karty, které se zde objeví jsou buď zajímavé nějakým útokem, nebo mají zajímavý efekt, který Vám může pomoci k vylepšení decku.

 


Rose Tower 

SWSH3_EN_169 

Rose Tower je výborný stadion, který se využívá v mnoha decích, ale je výborný i ve sbírce. Pozor, jediná nevýhoda této karty spočívá v tom, že výborný efekt platí pro oba hráče.

 EFEKT : Jednou za kolo si každý hráč může dobrat do té doby, než bude mít v ruce 3 karty,

 


Turbo Patch

 SWSH3_EN_172

Turbo Patch je velice zajímavá item karta, která se hraje v hodně decích například kolem V Pokémonů, protože rychlejší přiřazování energií je vždy velmi hratelné a dobré! Opět je zde nevýhoda, musíte hodit mincí a platí to pouze na Basic Pokémony.

EFEKT : Hoď si mincí, pokud padne hlava, tak přiřaď basic energii z discard pileu k jednomu z tvých Basic Pokémonů, který není GX.

 


Crobat V

SWSH3_EN_104

Crobat V je Pokémon s super abilitou, hraje se ve většině decích a není se čemu divit. Je to temný Pokémon, takže je například součástí nejsilnějšího decku ve Standardu - Eternatuse V MAX.

ABILITA Dark Asset : Když zahraješ tohoto Pokémona z ruky na lavičku, tak si dober do 6 karet (můžete použít abilitu Dark Asset pouze 1 za kolo).

 


Vikavolt V

SWSH3_EN_180 

Po rotaci hodně dobrých karet do elektrických decků to vypadalo s elektrikou bídně, ale potom přišel Vikavolt V, který elektriku znovu postavil na nohy! Tato karta se hraje hlavně kvůli prvnímu útoku, protože zakazování item karet je pro protihráče velmi nepříjemné a může to hodně zpomalit jeho setup.

Paralyzing Bolt : Za 1 elektrickou a 1 bezbarvou energii ubere protihráči 50 poškození (protihráč další kolo nemůže hrát item karty).

Super Zap Cannon : Za 2 elektrické a 1 bezbarvou energii dá 190 poškození (zahoďte 2 energie z tohoto Pokémona).

 

 

Eternatus V MAX

SWSH3_EN_117 

 

Eternatus V MAX je opravdu extrémně silný Pokémon, hodně se kombinuje například s Crobatem V, protože je temný Pokémon a jednoduše zaplní lavičku.

ABILITA Eternal Zone : Pokud jsou všichni tvý Pokémoni ve hře temného typu, tak můžeš mít na lavičce až 8 Pokémonů, na lavičku nemůžete dát jiný typ Pokémona, než dark. (Pokud tato abilita přestane fungovat, tak zahoď tolik Pokémonů, aby jich bylo na lavičce maximálně 5.

Dread End :Tento útok dá 30 poškození za každého tvého temného Pokémona ve hře.

 

 

Charizard V MAX

SWSH3_EN_20 

Ať zde nejsou pouze hratelné karty, tak jsem vybral i něco pro sběratele, v této sérii se nachází totiž i Charizard V MAX! Všemi známý Pokémon, který je vždy hodně drahý a mnozí si ho určitě pamatují i ze seriálů. Tato karta je velmi vzácná, jeden Charizard V MAX se totiž průměrně nachází v 1 z 250 boosterů! Jeho cena se zatím drží kolem 100$!

 


Hoopa

SWSH3_EN_111 

Hoopa je Pokémon, který se bude využívat jako tzv. Tech karta, situační karta do mnoha decků.

 Assault Gate : Za 1 temnou energii dá 90 poškození (pokud tento Pokémon není přesunutý z lavičky do Activu, tak tento útok neudělá nic). Poškození projde za každou cenu, protihráč tomu nemůže zabránit.




Závěr

Tohle jsou podle mě nejlepší karty z Pokémon TCG : Darkness Ablaze, je samozřejmě víc karet, které bych mohl zařadit, Váš žebříček se samozřejmě může lišit.

 

Autor článku : Tomáš Borek

zdroje obrázků : 

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh3/169/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh3/172/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh3/104/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh3/180/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh3/117/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh3/20/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh3/111/