Shiny Pokémoni jsou zpět! Shiny Star V

Už je to tu, shiny Pokémoni jsou zde na oslavu 25 let od vzniku Pokémonů. 20. listopadu v Japonsku vyšla opravdu mimořádně nabitá série – přesněji se v tom setu nachází 140+ secret rare karet! Z toho jsou rozhodně nejzajímavější opět Charizardi – je tam Shiny Charizard V a dokonce i VMAX, oba jsou ale reprinty z minulých sad (Shiny Charizard V – Champions Path, Charizard VMAX – Darkness Ablaze, byla pouze přidána Shiny verze). Navíc, v každém booster packu najdete V nebo VMAX kartu.

Nejzajímavější karty

Nepochybně je v této edici opravdu z čeho vybírat, protože je zde snad všechno a každý si najde své:

Klasičtí shiny Pokémoni

Zatím se říká, že pull rate těchto normálních shiny Pokémonů je přibližně 3 na booster box (a v booster boxu je pouze 10 boosterů). Jedni z nejzajímavějších jsou nepochybně shiny starters, tedy shiny Scorbunny, Grookey a Sobble.

Shiny pokémoni

Shiny V/VMAX Pokémoni

U shiny Pokémonů V/VMAX není pull rate úplně přesný, ale vychází to cca na 1 shiny V/VMAX na booster box. Určitě mnoho lidí bude chtít Shiny Ditta V či VMAX, je to velmi zajímavá karta, zároveň poprvé ve své shiny podobě. Pak je samozřejmě největším lákadlem Charizard.

https://www.gamebrand.cz/image/data/kouzelnehry/pokemon2.jpg

Full Art Trenéři

Někomu by tento typ karty mohl přít v tomto „žebříčku” zbytečný, ale ihned vás vyvedu z omylu – arty těch trenérů jsou opravdu nádherné, nejdražší z nich je Marnie, která má dokonce 150 €!

https://www.gamebrand.cz/image/data/kouzelnehry/pokemon2.jpg

Gold Pokémoni

Kategorie, která se rozhodně nesmí vynechat. V zlaté úpravě můžeme najít rovnou 4 Pokémony - Eternatus V, Eternatus VMAX, Zacian V a Zamazenta V.

God Pack

U této Ultra-speciální edice nesmí chybět i tzv. God Pack. Je to velmi speciální Booster, který se objevuje opravdu vzácně a obsahuje POUZE shiny karty! Kolik jich je a jak často se objevují nikdo neví.

Závěr

Shiny Star V je podle mě nejlepší set za rok 2020, ale bohužel se prodává pouze a jenom v Japonsku. Rozhodně ale nebuďte smutní – v angličtině vychází v únoru 2021! Tu bude možnost zakoupit i na Kouzelných hrách – očekáváme ale malé množství a bleskové vyprodání, tak si rozhodně s objednáváním pospěšte.

Autor : Tomáš Borek

 

zdroj : 140+ ‘Shiny Star V’ Secret Rares, Including Gold Eternatus V! - PokéBeach