Nový typ Pokémon karet - Amazing Rares. Co vše o nich potřebujete vědět?

Nová edice Vivid Voltage vychází dnes a už nyní je jasné, co bude hlavními tahákem — šestice karet v raritě Amazing Rare! Další lákadlo z této série je rozhodně Pikachu ve formě V i VMAX.

swsh04_logo_169_en



Co jsou to vlastně Amazing Rares?

 

Určitě někteří z Vás si pamatují edici Sun & Moon - Ultra Prism, pokud ne, tak Vám ji představím. Vyšla 2.2. 2018 a byla na ní zajímavá jedna věc - vyšly v ní poprvé tzv. Prism Star karty, tyto karty se mohly nacházet místo reverse hola. Vyšly ještě v pár dalších nadcházejících edicích. Nebyli to pouze Pokémoni, kdo se objevili na Prism Star kartách, vyšli také speciální trenéři, energie a stadiony. Platilo pro ně jedno omezení - určitá Prism Star karta se mohla hrát v decku POUZE po jednom kusu. Tento typ karet se těšil velké oblibě u hráčů i sběratelů.

 

     

 

Takže teď už víte, že už něco podobného někdy vyšlo (ještě před Prism Stary vyšly tzv. Brake karty, ale to se moc neujalo). 

 

Amazing Rares by měly být opět karta, která se může při troše štěstí nacházet místo reverse hola, od výše zmíněnými Prism Star karty se liší hlavně tím, že nemusíte hrát pouze jeden kus v decku. Jsou ale velmi specifické - mají útok za více typů basic energií, takže kolem nich budou vznikat různobarvé decky. Rozhodně se tím zvýší hratelnost například Aurora Energy (zahoď z ruky jednu kartu, poté se Aurora Energy ‘’promění,, na jakoukoliv basic energii).

 

Jak budou vypadat a kolik jich v setu bude?

 

Budou mít v obrázku kolem daného Pokémona různé duhové barvy, to je hlavní, čím se vyznačují a opravdu liší od ostatních karet. 



V této edici jich bude dohromady 6, všechno jsou to velmi oblíbení legendární nebo mýtičtí Pokémoni, kteří nesmí chybět v žádné sbírce.

Není ještě známo, jaký budou mít drop rate, ale očekává se, že budou 2 - 3 na Booster Box, ale to je pouze spekulace, není to přesně prokázáno. V Japonsku byl drop rate pouze 1 Amazing Rare na Booster Box (v Japonsku měl Booster Box 20 boosterů, v 1 boosteru bylo pouze 7 karet).

 

Závěr

 

Snad Vám tento článek ujasnil, o co vlastně jde a na co se těšit, celkově edice Sword & Shield - Vivid Voltage je plná různých skvělých a hratelných karet, ale na to se podívám až příště.

Jaká je vaše nejoblíbenější Amazing Rare? Za mě rozhodně Celebi!




autor : Tomáš Borek

 

zdroje obrázků : https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/sword-shield-vivid-voltage/explore-and-watch/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/sm-series/sm8/154/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/sm-series/sm5/136/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/sm-series/sm9/158/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/sm-series/sm6/110/

https://www.pokebeach.com/2020/10/vivid-voltage-english-set-list