Nejlepší karty z Pokémon TCG: Rebel Clash

Série Rebel Clash je tu s námi už nějakou dobu a my bychom Vám rádi ukázali karty, které určitě stojí za to mít ve sbírce. Ať už se jedná o karty se zajímavým efektem, ke kterým mohou v budoucnu přibýt různá komba, nebo jsou to karty zkrátka silné a mohou Vám tak podstatně zvýšit šanci na výhru. V neposlední řadě by určitě měli svojí sbírku projít sběratelé a pokud jim nějaký z těchto kousků chybí, rozhodně doporučujeme dobrat, než vyjde očekávaný Darkness Ablaze. 


 

Začněme s méně raritními kartami, kterých je určitě nejen na trhu, ale i v samostatných produktech více. Jedná se o zpravidla podpůrné karty, či Uncommony které pomáhají hráči reagovat na nastalé situace, či posílit účinnost své strategie. 

 

Speed Energy

SWSH2_EN_173

Tato speciální elektrická energie si najde své místo v každém elektrickém balíčku kvůli speciálně výhodnému efektu a zařídí vám větší příjem karet, což je jeden z klíčů k vítězství.

EFEKT - Když z ruky přiřadíš tuto energii k elektrickemu Pokémonovi, vem si 2 karty.

 


 

Boss’s Orders

SWSH2_EN_154

Parádní trenérská karta, která se též uplatní v každém herním balíčku! Je to sice hodně situační karta, ale to nic nemění na velké hratelnosti.

EFEKT - Vyměň 1 soupeřova Pokémona na lavičce s jeho aktivním Pokémonem.





Scoop Up Net


SWSH2_EN_165

Narozdíl od ostatních karet, které jsou v článku uvedené, se tato karta se hodí více do formátu Expanded. Její efekt totiž otevírá úplně nové možnosti a taktiky! Samozřejmě se dá ale i hrát ve Standardu.

EFEKT - Vem jednoho Pokémona, který není V nebo GX ze hry do ruky (potom dej všechny karty, které k tomu byly přiřazeny do discard pileu).





Capture Energy

SWSH2_EN_171

Capture Energy je další výborná speciální energie z tohoto setu. Tuto energii uvidíme zejména u decků s evolucemi, protože si díky ní můžete jednoduše najít více basic Pokémonů na vyvíjení! Ale uchytí se i u decků, kde je potřeba co nejrychleji najít například daného Pokémona V nebo GX.

EFEKT -  Energie se počítá jako bezbarvá. Když přiložíte tuto energii z ruky k Pokémonovi, tak se podívejte do decku a najděte Basic Pokémona, dejte ho na lavičku, poté zamíchejte deck.


 

Samozřejmě musíme zmínit i více raritní V, či VMAX karty, kolem kterých je celý Galar region postavený a uvidíme je i v mnoha následujících sériích Sword & Shield.


Eldegoss V

SWSH2_EN_19

Eldegoss V je další karta, která je podle mě jedna z nejlepších, jeho abilita generuje karetní výhodu a zejména kvůli ní je zde zařazen.

ABILITA - Když zahraješ Eldegosse V z ruky na lavičku, tak si vem supportera z discard pileu do ruky.

ÚTOK - Za 2 bezbarvé energie dá 50 poškození a musíte zamíchat Eldegosse a všechny karty, které byly na něm připevněné zamíchat do balíčku.


 

Boltund V

SWSH2_EN_181

Velmi dobrý a silný elektrický Boltund V! Hraje se ve skoro každém elektrickém decku, oba jeho útoky na sebe navazují a oba jsou velmi využitelné.

 ÚTOK - Za 1 elektrickou energii přiřaď jakkoli 2 elektrické  energie k tvým Pokémonům na lavičce.

 ÚTOK - Za 1 elektrickou a 1 bezbarvou energii dá 10+ poškození za každou elektrickou energii, která je přiřazená ke tvým Pokémonům.




Dragapult VMAX

SWSH2_EN_93

Jako poslední kartu bych rád zmínil Dragapulta VMAX. Velmi dobrá je i jeho menší podoba, což je Dragapult V. Dragapult decky celkem dost nabírají na popularitě a samotný Dragapult VMAX má docela velkou cenu.

 ÚTOK - Za 1 psychickou energii dá za každou cenu 60 poškození (protihráč tomu nemůže zabránit).

 ÚTOK - Za 2 psychické energie dá 130 poškození a máte možnost dát 5 damage counterů na protihráčovy Pokémony na lavičce.








Závěrem

Tento článek byl čistě subjektivně pojat a pravděpodobně je tu ještě pár karet, které by se do seznamu vešly. Pokud máte jiný názor, budeme určitě rádi, pokud nám dáte vědět a podělíte se s námi o Vaše zkušenosti. 



Autor článku: Tomáš Borek

Zdroje obrázků: 

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh2/173/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh2/154/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh2/165/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh2/171/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh2/19/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh2/181/

https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/pokemon-cards/ss-series/swsh2/93/