Co nás čeká v Magicu do konce roku?


Připravili jsme krátký souhrn všech produktů, na které se můžete těšit do konce roku. A jak se říká, to nejlepší nás čeká nakonec.


14. 7. Hour of Devastation


Jedná se o druhou sadu Amonkhet bloku, ve které hraje hlavní roli Nicol Bolas. Bude obsahovat 199 karet a spoustu z nich už známe. Objeví se také nové Invocations – například Omniscience, Armageddon, Damnation. Vypadá to na skutečně devastační sadu. Hours of Devastation si u nás již můžete předobjednat a získat tak k Nicol Bolasovi i šanci na Ugina. Více informací najdete zde.

 HoD


29. 9. Ixalan


První sada bloku Ixalan bude obsahovat 279 karet (o 10 víc než v Amonkhetu). Příběhově nás čekají piráti a dinosauři, přičemž Creature Type – Dinosaur jsme tu ještě neměli. Zajímavostí je, že se na internetu objevil celý foil rare sheet už 3 měsíce před releasem! Víme tak, že v Ixalanu vyjdou Rare check landy – Glacial Fortress, Drowned Catacomb, Dragonskull Summit, Rootbound Crag a Sunpetal Grove.

ixalan

 


10. 11. Duel Decks: Merfolk vs. Goblins


O tomhle Duel Decku toho zatím moc nevíme, hratelných merfolků však moc nevyšlo. A ti, kteří se hrají, jsou zase docela drazí. Pravděpodobně tak uvidíme Cursecatchera, Master of Pearl Trident, Coralhelm Commandera nebo Merrow Reejerey. U goblinů tipujeme Goblin Piledrivera, Goblin Chieftain, Krenko a Legion Loyalist. Troufáme si říct, že tenhle Duel Deck má velkou naději být opravdu dobrým produktem.

ftl69_fodder


17. 11. Iconic Masters


Jedná se o další z „Masters“ setů, tentokrát vydán k oslavě 25 výročí Magicu. Bude obsahovat 249 karet a všechny karty jsou reprinty. Opět jde o edici určenou především na draftování a celý set bude zveřejněn na festivalu HASCON, který se koná 8–10 září.
Iconic Masters slibuje „přinést to nejlepší a nejsilnější, co jste si kdy mohli v draftu zahrát“, hromadu nových ilustrací a armády andělů, draků, démonů a hyder. Moxy a staré duály ale stále nečekáme.

 iconic masters


20. 11. Gift Pack


Klasický Gift Box, který známe v minulosti, bude nahrazen novým Gift Packem. Ten bude obsahovat 3 boostery (Amonkhet, Hour of Devastation a Ixalan), 2 foilové bytosti (Metalwork Collosus a Kari Zev, Skyship Raider), kostku na životy a hlavně 5 foilových zemí od Marka Poola, které můžete vidět na obrázku. Hlavním tahákem tak určitě budou právě tyto země. Doporučená cena pro US je 20 dolarů (zhruba 500 Kč), ale v Evropě očekáváme cenu nižší. Může to tak být opravdu hezký vánoční dárek.

zeme


24. 11. Explorers of Ixalan


Jedná se o multi-player produkt obsahující 4 předkonstruované balíčky (jen reprinty). Cílem je nalezení ztraceného města Orazca a v průběhu hledání porazit protihráče. Jestli se ale bude jednat o variantu některého ze známých multiplayerů (například EDH) zatím nevíme.

 

24. 11. From the Vault: Transform


Další prémiová sada FTV obsahující 15 oboustranných karet. Transform karet vyšlo asi 90, takže si můžeme tipovat, které z nich tam budou. Delver of Secrets, Huntmaster of the Fells, Origins planeswalkeři, Archangel Avacyn nebo Mayor of Avabruck? Uvidíme, každopádně se dost těšíme na foilové Delvery.

 Delver-of-Secrets-foil


8. 12. Unstable


Po nekonečném čekání (13 let!) tu máme konečně nový Un-set! V listopadu nás sice Wizárdi zahrnou produkty, ale tohle Prerelease si za žádných okolností nenecháme ujít. Set se bude hlavně draftovat a karty z něj nebude možné hrát na normálních turnajích. A kdo nezažil boty místo žetonů, novou hru pod stolem, poloviční manu a životy, neví, jak neuvěřitelně zábavný (a náročný) může Magic opravdu být.

enter-the-dungeon