Budget Modern

MonoWhite Panharmonicon

 

Modern se stal nejoblíbenějším formátem v naší nedávné soutěži s Amonkhetem. A možná právě proto, že je tak oblíbený, je i zatraceně drahý. Naštěstí na internetech najdeme spoustu balíků, které můžeme hrát levně a docela efektivně. Dnes si tedy představíme balík, který můžete vyměnit za jednoho Tarmogoyfa.

intro

Celý balík se točí okolo karty Panharmonicon. Artefakt za 4 many vám přidá další trigger bytosti vstupující do hry. A tenhle trigger mají všechny vaše bytosti.

panharmonicon

A co všechno s balíkem dokážete? Vytvářet golemy (Blade Splicer), hledat pláně (Knight of the White Orchid a Pilgrim´s Eye), přidávat životy (Lone Missionary), lízat karty (Wall of Omens) a vracet si skoro všechny bytosti zpět do hry (Sun Titan).

karty1

A když nepřijde Panharmonicon, máme tu jako zálohu Felidar Guardiana, Flickerwispy a Restoration Angely.

karty2

Téměř každá karta v tomto balíku spolupracuje s ostatními a když nepříjdou "minikomba", tak vzhledem k slušným statům téměř všech karet prostě oponenta ukoušete.

 A jak vypadá kompletní decklist?

3 Blade Splicer
3 Emeria, the Sky Ruin
4 Felidar Guardian
4 Flickerwisp
4 Ghost Quarter
3 Knight of the White Orchid
4 Lone Missionary
4 Panharmonicon
4 Path to Exile
2 Pilgrim's Eye
16  Plains
2 Restoration Angel
3 Sun Titan
4 Wall of Omens
 

 

Sideboard

2 Banishing Light
1 Brave the Elements
2 Burrenton Forge-Tender
2 Condemn
1 Disenchant
1 Pithing Needle
2 Stonehorn Dignitary
2 Story Circle
2 Tormod's Crypt

A to nejlepší nakonec? Cena kompletního balíku vás v českých obchodech vyjde na 2659 Kč. 

Na Youtube se dokonce můžete podívat na balík v akci. Vybrali jsme pro vás matchup proti Grixis Death´s Shadow decku, jehož cena je zhruba 40 000 Kč. 

Pokud tě článek zaujal, sleduj nás na našem Facebooku, kde pravidelně zveřejňujeme zajímavý obsah ze světa Magic: the Gathering.