Jak momentálně vychází cenově Modern Masters 2017?

Už známe všech 15 Mythic karet sady:

mythics

Modern Masters obsahuje naprosté pecky, jako je Tarmogoyf nebo Liliana, ale i nemalé množství Mythiců, které nezaplatí ani booster -  například Revelaci, Olivii, Bonfire či Past in Flames. Nenechte se ale zmást - průměrná cena mythiců v MM17 je aktuálně 22 Eur (600 Kč)!

Booster box obsahuje průměrně 3 Mythic karty, takže nejvíc průměrný box bude mít Mythicy v hodnotě 66 eur. 

U Rare karet jsme trochu podváděli, neboť zatím neznáme všechny. Průměrná hodnota známého "réra" je dneska 8,5 Eura, tj. nějakých 230 Kč. Za předpokladu, že by všechny následující Rare byly do 10 Kč, pak by průměrné Rare stálo 5,5 eura, takže nějakých 150 Kč. Pokud najdeme 21 Rare v boxu, máme jejich hodnotu 3150 Kč.

Uncommony a Commony v Modern Masters také stojí za to. Uncommony jsme při výpočtu opět doplnili "bulkem" v hodnotě 3 Kč a zjistili jsme, že jen Uncommony vylepší box o 860 Kč. Commony přidají bez problémů 300 Kč na box.

Momentálně jsme tak na průměrné hodnotě otevřených karet 6 110 Kč, což se vzhledem k nákupní ceně nezdá moc super. Ale každý booster MM17 obsahuje foil! U obyčejné sady foily běžně dělají 10% hodnoty karet (průměrně 7 foilů na box) a u speciálních sad může jít klidně o 30%. Bohužel foilů je ale mnohem víc než v obyčejné sadě, tak oceníme foily na 20% hodnoty boxu, což v našem případě je 1220 Kč.

Nejvíc průměrný booster box Modern Masters tak vychází na 7330 Kč podle aktuálních evropských cen. Oproti klasickým edicím se tak jedná o vynikající produkt - moderní edice téměř nikdy nedosáhnou průměrnou hodnotou karet na prodejní cenu a bývají mírně pod ní. Modern Masters je tak překvapivě dobrou edicí, a snad každý zapálený sběratel by si měl pár boosterů otevřít ;)

 A jestli by Vás zajímá jak to bude s cenou reprintnutých karet v budoucnosti, sledujte náš Facebook, abyste nepropásli další blog (a soutěž o boostery Modern Masters ;)